Values are like fingerprints. Nobody’s are the same, but you leave them all over everything you do. 

Elvis Presley

Fokken doe je niet zomaar. Je verdiept je, je stelt (jezelf) vragen, … Alleen het beste is goed genoeg! Voor mij zijn er vier grote pijlers in het fokken van honden. Hieronder lees je er meer over! 

Gezondheid

“Fit to breed” betekent dat een hond in goede gezondheid verkeert. Uiteraard is het streefdoel om elke hond binnen de roedel zo gezond mogelijk te houden, afhankelijk van zijn of haar noden. Maar zeker bij de hondjes waar een nestje mee gefokt wordt, is de voorwaarde dat ze in blakende gezondheid verkeren.

Genetica

Genetische testen en duurzaam fokken gaan samen.

Karakter

Terug naar het middelbaar onderwijs… onze lessen biologie leren ons dat twee elementen aan de basis liggen van wie we zijn: genetica (nature) en de omgeving (nurture). De persoonlijkheid van honden ligt grotendeels genetisch vast. Daarom is het van primordiaal belang om enkel met honden te fokken die een evenwichtig karakter hebben.

Schoonheid

Last but not least wil het oog ook wat. Bij Sheltiehome Summer Solstice wordt uitsluitend met de meer elegante Britse lijn gefokt. In de keuze van een partner voor onze meisjes zoeken we complementaire kenmerken zodat we generatie na generatie de rasstandaard steeds (beter) benaderen.